Den Heijkant was zeker vanaf 1663 een zelfvoorzienende Brabantse boerderij,
waar onze familie eeuwenlang koeien, paarden, varkens, schapen en kippen hield en prachtige producten op het land verbouwde.
De boerderij bestaat uit onze woning, een graan schuur, een karreschop, een schaapskooi en een kapschuur.
In 2009 hebben wij met veel liefde en zorg dit nationaal erfgoed gerestaureerd tot de prachtige plek waar wij nu wonen.
Hoewel wij ons niet meer focussen op veehouderij of landbouw, houden wij het boerenleven in ere.
Zo hebben wij nog koeien, die zoveel mogelijk genieten van het grazen in onze wei rondom de boerderij.
Ook verbouwen wij op ons land onder andere diverse tarwesoorten, die na de oogst rond september naar de lokale bierbrouwers en molenaars gaan.
Door de molenaars wordt met ouderwetse windmolens meel van onze tarwe gemaakt, die door bakkers in de nabije omgeving wordt gebruikt voor heerlijk brood.
Overigens, zijn er van oudsher bijenvolken op onze boerderij, die ons ieder jaar weer trouw voorzien van verrukkelijke honing.
Onze noten- en fruitbomen geven niet alleen een mooie smaak aan onze honing, maar vormen tevens een basis voor onze huisgemaakte jam.
Bier, brood, honing, jam. Het zijn enkele ingrediënten die worden gebruikt bij de gerechten die wij bereiden in onze keuken.