Vind bedrijven in Utrecht

Regio Amersfoort

Regio Amersfoort, een onderdeel van regio Utrecht, is een regio die samenwerkt om doelgericht grensoverschrijdende vraagstukken op te lossen, om zo de kwaliteit van het leven en de sterke economie in de regio te handhaven. Deelnemers aan dit samenwerkingsverband zijn de volgende gemeenten: Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. Samen zorgen zij voor een effectieve aanpak.

Duurzaamheid in Amersfoort

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Ook in Amersfoort richt men zich op duurzaamheid en zorg voor de natuur. Om vitaliteit te handhaven, is er initiatief en toekomstgerichtheid omtrent duurzaamheid nodig. Dit gebeurt onder andere door samenwerkingen van overheden, bedrijven en organisaties. Op de website vindt u tevens informatie over onder andere milieu, klimaat, innovatie en ondernemen.

Ondernemende economie

Ondernemingen geven de economie kleur. Om gezamenlijk een economisch sterke regio te creëren, werken de verschillende gemeenten in regio Amersfoort samen om de regio aantrekkelijk te maken voor ondernemers. Door goed beleid gericht op aantrekkelijke locaties, een goede infrastructuur en transparantie worden steeds meer ondernemers aangetrokken. Op deze website vindt u nieuws en informatie omtrent ondernemen in Amersfoort.

Regio Utrecht

In de stad Utrecht en de omliggende gemeenten wordt samengewerkt onder de noemer ‘Regio Utrecht’. Regio Utrecht is een stadsregio die de samenwerking van gemeenten in grootstedelijke gebieden vorm geeft. Zo worden grensoverschrijdende problemen als mobiliteit en bereikbaarheid gezamenlijk aangepakt. Op de website van de regio vindt u uitgebreide informatie over de samenwerking en corresponderende beleidsvoering.

Utrecht 10

Tien gemeenten in Midden-Utrecht werken samen onder de noemer ‘U10’ (Utrecht 10). De deelnemende gemeenten zijn: Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen, Woerden en Zeist. De samenwerkende gemeenten richten zich op economie, ruimte, wonen, mobiliteit, asiel, integratie, duurzaamheid en energietransitie. Door deze samenwerking ontstaat er meer duidelijkheid en kunnen problemen grootschalig worden aangepakt.

Utrechts Landschap

Natuur is van grote waarde, zo ook voor Utrecht. Om de natuur in de provincie te handhaven, is de organisatie ‘Utrechts Landschap’ in het leven geroepen. Door middel van een duidelijke beleidsvoering kan de natuur behouden worden én kunnen er zoveel mogelijk mensen van genieten. De organisatie richt zich onder andere op een meerjarenbeleidsplan, beheerplannen natuurgebieden en jaarverslagen.

Hét transportknooppunt van Nederland

Utrecht geldt als hét transportknooppunt van Nederland. Vanwege haar centrale ligging en uitgebreide faciliteiten en mogelijkheden, trekt de stad veel transport. Om al het verkeer in goede banen te leiden, wordt er veel aandacht besteed aan een kwalitatief verkeersbeleid. De visie ‘Utrecht een Aantrekkelijke en Bereikbare stad’ (UAB) moet leiden tot duurzame oplossingen omtrent transport en vervoer.

FoodValley

De provincies Utrecht en Gelderland investeren intensief in de FoodValley. Door het opstellen van verschillende toekomstvisies en -plannen staat de FoodValley in de toekomst sterker in haar schoenen. Zo creëert de regio een agrofoodsector die internationaal met de top kan concurreren. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de toekomstvisies en de zogenaamde ‘Menukaart’.

Je bedrijf aanmelden?

Je gegevens worden gebruikt om contact met je op te nemen zoals omschreven in de privacyverklaring.